1 iulie 2022
36.3 C
București

Baza legală pentru ca învăţământul universitar cu frecvenţă să se poată desfăşura și online

De citit...

Guvernul va adopta miercuri o ordonanță de urgență care va crea învăţământul universitar cu frecvenţă să se poată desfăşura și online.

Sunt sigur că miercuri, în şedinţa de Guvern, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă (…) prin care, pentru a eficientiza pregătirea universitară, în funcţie de specificul fiecărui domeniu – medicină, socio-umane, inginerie, va fi posibilă, în cadrul formei de învăţământ cu frecvenţă, fiind redefinit spaţiul universitar, o combinaţie între fizic şi virtual. O să faceţi o parte dinte activităţi şi în format digital. Se va crea baza legală şi până la începerea anul universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte”, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Congresul Studenţilor din România.

Oficialul a menționat că verificarea îndeplinirii standardelor va fi realizată, în cel mult cinci ani, atunci când vine rândul evaluării instituţionale.

Nu vom aştepta ca ARACIS să facă evaluări pentru a verifica noile standarde în fiecare universitate – noile standarde reprezintă o obligaţie şi trebuie realizate înainte de începerea noului an universitar -, ci vom aborda o variantă necesară în societatea românească, aceea a încrederii: universităţile îşi asumă, iniţiind acest proces combinat, prezenţă fizică-activităţi online, respectă standardele care vor fi cunoscute la începerea anului universitar, urmând să probeze acest lucru, într-un an, doi sau maximum cinci, când vine rândul evaluării instituţionale”, a arătat Sorin Cîmpeanu.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole