29 ianuarie 2023
0.7 C
București

Banca Internaţională de Investiţii şi-a răscumpărat cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei

La 1 noiembrie2022, Banca Internaţională de Investiţii (IIB) a răscumpărat obligaţiuni în valoare de 500 de milioane de lei cu un cupon de 3,98% de la o serie de investitori români. Această operațiune este cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei demarată de IIB.

În luna mai a acestui an, Guvernul României a aprobat două proiecte de legi privind retragerea României din cele două bănci cu capital rusesc, Banca Internaţională de Investiţii (BII) şi Banca Internaţională de Cooperare Economică (BICE).

De la relocarea băncii în Europa, România a devenit unul dintre cei mai mari beneficiari ai procesului de alocare a activelor din rândul statelor membre IIB. În contextul unor condiţii economice şi de piaţă fără precedent, instituţia noastră îşi îndeplineşte, la timp şi în totalitate, obligaţiile”, a declarat Imre Laszloczki vicepreşedintele comitetului director de la IIB.

În toamna anului 2019, Banca Internaţională de Investiţii (IIB) a listat la Bursa de Valori de la Bucureşti o emisiune de obligaţiuni care era scadentă pe 1 noiembrie 2022.

Banca Internaţională de Investiţii (International Investment Bank – IIB) a fost fondată în 1970 în baza Acordului interguvernamental de instituire a IIB şi a Cartei sale. Cei nouă membri/acţionari ai Băncii erau Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia şi Vietnam.

Autor: Ioana Galeș
Foto: International Investment Bank Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei