Home Life Arts & Culture Baletul „Romeo și Julieta” revine pe scena Operei Naționale din București

Baletul „Romeo și Julieta” revine pe scena Operei Naționale din București

Opera Națională București prezintă vineri, 9 iunie 2023, și sâmbătă, 10 iunie 2023, ora 18:30, reluarea spectacolului de balet „Romeo și Julieta” de Serghei Prokofiev. Regia și coregrafia aparțin lui Renato Zanella, decorurile poartă semnătura lui Alessandro Camera (Italia), costumele au fost realizate de către Carla Ricotti (Italia), iar light design-ul de Vinicio Cheli (Italia). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Premiera spectacolului „Romeo și Julieta” a avut loc pe scena Operei Naționale București în data de 10 martie 2017, ultima reprezentație a avut loc în anul 2020.

„Romeo și Julieta” este unul dintre cele mai iconice și iubite spectacole de balet din întreaga lume, reprezentând povestea de dragoste tragică dintre cei doi îndrăgostiți eterni. Inspirată de celebrul text shakespearian, coregrafia spectacolului aduce în scenă întregul spectru al emoțiilor umane, prin intermediul interpretării artistice a balerinilor.

Serghei Prokofiev, unul dintre cei mai mari compozitori ai secolului al XX-lea, a realizat o compoziție de excepție pentru acest balet, în care muzica transmite fiecare nuanță a poveștii. De la pasaje delicate și romantice până la momente pline de tensiune și dramatism, partitura muzicală subliniază perfect intensitatea și pasiunea vieții și iubirii lui Romeo și a Julietei.

„Romeo și Julieta” este o capodoperă care continuă să fascineze publicul de-a lungul generațiilor, captivând sufletele spectatorilor prin drama și sensibilitatea sa. Această poveste tragică de dragoste, prezentată sub forma dansului clasic, este o experiență ce nu trebuie ratată de către iubitorii de artă și de cei care apreciază frumusețea expresiei umane.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10:00 – 13:00 și 14:00 – 19:00).

  • Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR
  • Parteneri: Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha
  • Parteneri media: Europa FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, CursDeGuvernare, Mediatrust
Foto: Opera Națională București

 

Exit mobile version