30 noiembrie 2023
0.2 C
București

Bakery School, prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie

A început școala la Bakery School cu a treia generație de elevi. Este ultimul început de an școlar pentru cei 10 copii din prima generație care încep clasa a XI-a și care, într-un an, vor fi cofetari-patiseri cu acte în regulă.

De asemenea, Bakery School se extinde din acest an și în Ardeal, mai exact la Cluj-Napoca, acolo unde s-a deschis, în cadrul aceluiași proiect, o nouă clasă în sistem dual pentru specializarea patiser-cofetar, în cadrul Liceului Tehnologic Nr. 1. Investiția, 100% din resurse private, este de peste 100.000 euro.

Bakery School este prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie,  înființată din resurse exclusiv private de Puratos România, parte a grupului belgian Puratos, unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime inovative.

În acest an, Bakery School România își deschide porțile pentru 61 de elevi, din care 50 sunt din cadrul Liceului Tehnologic Grigore Marin Năstase din comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, și 11 din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 din Cluj-Napoca. În 2020, în plină pandemie, Puratos a lansat Bakery School cu o clasă de 19 elevi.

„Faptul că avem deja 61 de elevi din două județe în cadrul proiectului Bakery School pentru noi este o realizare extrem de valoroasă. Așa cum am promis în 2020, când am lansat prima școală în comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, ne dorim ca acest proiect să devenină unul național. În următorii ani căutăm oportunitatea de a deschide o astfel de școală și în Iași. Misiunea noastră pe termen lung este să dezvoltăm piața forței de muncă din industria pe care o reprezentăm. Demersurile pentru a avea un viitor prosper trebuie începute de acum. Acesta este motivul pentru care Puratos România investește în dezvoltarea mai multor clase de învățământ dual care să livreze forță de muncă calificată sau viitori antreprenori pregătiți pentru industria de brutărie, patiserie-cofetărie și ciocolaterie din România”, a declarat Gabriela Bereș, director Regional Puratos pentru Europa Centrală și de Est. 

Mare parte din copiii înscriși la Bakery School  provin din medii defavorizate, pentru care se fac demersuri și sunt încurajați să își continue studiile și să își aleagă o meserie și cu ajutorul Inspectoratului Școlar Dâmbovița și Inspectoratului Școlar Cluj, în baza parteneriatelor semnate cu aceștia.

„Toți cei 61 de elevi pe care îi avem înscriși la Bakery School sunt copii care au descoperit sau care urmează să descopere că și-au ales o meserie frumoasă, care implică pasiune și care  le permite să își asigure un viitor pentru ei și pentru familiile lor. Sunt viitoarele generații de antreprenori în domeniul nostru. M-am bucurat să descopăr că mare parte din cei din an terminal aspiră ca în câțiva ani să aibă propria cofetărie sau brutărie deschisă în satul lor”, a explicat Gabriela Bereș.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Bakery School
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei