7 octombrie 2022
17.2 C
București

Avertizare de căldură extremă pentru mai multe regiuni din din Anglia şi Ţara Galilor

De citit...

Temperaturile ridicate continua să afecteze teritoriul britanic.  Serviciul de meteorologie din Marea Britanie a emis o avertizare „amber” (chihlimbar) de „căldură extremă” valabilă pentru unele regiuni din Anglia şi Ţara Galilor.

Meteorologii estimează că temperaturile ar putea atinge vineri 35 de grade Celsius şi chiar 36 de grade Celsius, pe alocuri, sâmbătă.

Avertizarea vine la scurt timp după ce Anglia a înregistrat cea mai aridă lună iulie începând din 1935, când temperaturile au depăşit pentru prima dată 40 de grade Celsius.

Avertizarea „amber” – situată între codul galben şi cel roşu, potrivit site-ului serviciului de meteorologie Met Office – va fi în vigoare începând de joi până la sfârşitul zilei de duminică, persoanele vulnerabile la căldură extremă putându-se confrunta cu efecte negative asupra sănătăţii.

Marea Britanie, care este mai puţin obişnuită cu valori atât de ridicate, face faţă cu greu acestor temperaturi. Canicula din iulie a provocat pene de curent, deteriorarea pistelor de pe aeroporturi, deformarea căilor ferate şi a condus la declanşarea a zeci de incendii la Londra, unde pompierii s-au confruntat cu cea mai aglomerată săptămână de după cel de-Al Doilea Război Mondial, scrie AGERPRES.

Cea mai mare companie de apă din Marea Britanie, Thames Water, care deserveşte 15 milioane de clienţi din Londra şi din sud-estul Angliei, şi-a anunţat marţi intenţia de a introduce restricţii temporare în următoarele săptămâni ca urmare a temperaturilor caniculare din această săptămână şi a prognozelor pe termen lung referitoare la vremea aridă.

Alte companii de apă au impus deja restricţii, iar supermarketurile au limitat vânzarea grătarelor de unică folosinţă, despre care pompierii au avertizat că pot aprinde cu uşurinţă iarba uscată.

Serviciile de ambulanţă au primit sute de apeluri de la pacienţi care au acuzat dificultăţi de respiraţie, ameţeli şi stări de leşin.

Autor: Filip Denis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img