30 septembrie 2022
19.2 C
București

Avertismentul OMS. Relaxarea restricțiilor este prematură în Europa

De citit...

Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), vine cu un avertisment foarte clar, atrăgând atenția că relaxarea restricțiilor în Europa este prematură, în contextul în care ratele de transmitere a coronavirusului rămân prea ridicate pe continent și pun presiune pe sistemele medicale.

Trebuie să avem răbdare, va lua timp să vaccinăm. Am învăţat lecţii aspre – deschiderea şi închiderea, apoi redeschiderea rapidă (a societăţilor) este o proastă strategie pentru a încerca reducerea contagiunii”, a punctat Hans Kluge.

Directorul pentru Europa al OMS a subliniat faptul că „ratele de transmitere în Europa sunt încă foarte ridicate, afectând sistemele de sănătate şi punând presiune pe servicii, ceea ce face să fie prea devreme pentru relaxarea măsurilor. Scăderea transmiterii necesită un efort susţinut, consecvent. Aveţi în vedere că doar puţin peste 3% dintre locuitorii regiunii au trecut printr-o infecţie confirmată cu COVID-19. Zone lovite rău o dată pot fi lovite din nou”.

În acest moment, 35 de state europene au început programele de vaccinare, iar până acum au fost administrate 25 milioane de doze.

Autor: Victoria Preda
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img