27 septembrie 2022
18.1 C
București

Autoritățile de la Chișinău se așteaptă la peste 500 de contaminări cu Covid-19 pe zi

De citit...

Situația din Republica Moldova este din ce în ce mai grea. În cadrul unei ședințe comune, organizate între președintele statului, Igor Dodon, șeful Executivului, Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost discutată evoluția situației epidemiologice și a economiei naționale.

Cu această ocazie, Ion Chicu a atras atenția că, în ultima perioadă, a fost înregistrat un număr record de contaminări cu Covid-19. Creșterea infecțiilor este motivată de reluarea unor activități economice și confirmă un nivel insuficient de respectare a cerințelor de distanțare socială și igienă personală. „Nu mai putem aplica mecanismul de ”stare de urgență, de stai acasă”, pentru că nu vrem să blocăm economia. Riscăm să intrăm în altă criză, care înseamnă imposibilitatea de achitat salarii și pensii. Trebuie toți să ne adaptăm la regulile sanitar epidemiologice, clar definite. Responsabilitatea este a autorităților, dar și a fiecărui cetățean în parte. Toate regulile pentru piețe, centre comerciale, alte activități economice trebuie să fie respectate. În caz contrar, acestea vor fi sancționate sau închise”, a spus Ion Chicu.

Specialiștii epidemiologici admit că în săptămâna curentă numărul de infectări ar putea ajunge la 500-600 cazuri/zi. În acest context, autoritățile au dispus desfășurarea a încă două mii de paturi pentru contaminați în diverse instituții medicale și la Centrul Covid „Moldexpo”.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img