23 ianuarie 2022
0.1 C
București

Australia începe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani

De citit...

Australia va începe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, după ce Autoritatea de reglementare a medicamentelor (TGA) și-a dat avizul pentru imunizarea cu vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a declarat că administrarea vaccinurilor ar putea începe din 10 ianuarie.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor a făcut o evaluare atentă, amănunţită, şi a determinat că vaccinul este sigur şi eficient şi că este în interesul copiilor şi a australienilor ca populaţia din grupa de vârstă 5-11 ani să fie vaccinată”, a mai spus Greg Hunt.

După întârzierile în programul de vaccinare anti-COVID-19 în rândul populaţiei generale, Australia a devenit rapid una dintre ţările cu cele mai ridicate rate de vaccinare, datele oferite de autorităţile sanitare arătând că aproape 88% dintre australienii cu vârsta peste 16 ani au primit două doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Acoperirea vaccinală a copiilor din Australia este de asemenea una dintre cele mai ridicate din lume, 95% dintre copiii de 5 ani fiind imunizaţi cu vaccinuri recomandate pentru grupa lor de vârstă.

Autor: Filip Denis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Trei tendințe în materie de securitate pentru IMM-uri

Anul 2021 a fost modelat de o redresare economică în urma pandemiei de coronavirus, pe măsură ce oamenii și întreprinderile și-au modificat și ajustat...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img