7 octombrie 2022
17.2 C
București

Au vrut să plece acasă cu nisipul de pe plajă

De citit...

Oamenii sunt obișnuiți ca în timpul vacanțelor să aleagă tot felul de suveniruri pe care să le ducă apropiaților. Turiștii care s-au relaxat în luna iulie pe plaje din Sardinia au optat ca amintirile acestea să fie în…nisip, scoici sau pietre. Astfel că, în a doua jumătate a lunii iulie, vameșii italieni au găsit, în bagajele unor persoane care se pregăteau să părăsească țara, 22 de kilograme de nisip, pietre şi scoici. Toate erau furate pe plaje din Sardinia.

În doar câteva zile, vameşii şi paznicii de pe aeroportul din Alghero au recuperat zece kilograme de nisip, şapte kilograme de pietricele şi cinci kilograme de scoici colectate de pe plajele emblematice din nordul insulei între 15 şi 30 iulie.

Printre cei prinși cu nisipul în valize se află și turiști români, dar și polonezi, suedezi, spanioli, sârbi şi italieni.

În contextul în care Italia a interzis încă din 2017 să fie luat nisip, scoci sau pietricele de pe plajele din Sardinia, hoții descoperiți în intervalul 15 şi 30 iulie au primit amenzi cuprinse între 500 și 3.000 de euro. Așa că s-au ales cu o amintire „memorabilă” din vacanța petrecută pe plajele din Sardinia.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Pixabay.com
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img