4 iunie 2023
16.4 C
București

Au mai rămas doar trei zile în care recensământul se poate face online

Etapa de autorecenzare se apropie de final. Reamintim că până la data de 15 mai, inclusiv, puțeți completa Chestionarul de recensământ pe platforma online https://www.recensamantromania.ro/. 

Persoanele salariate, care se autorecenzează prin intermediul platformei online, pusă la dispoziția cetățenilor, au dreptul la o zi liberă, plătită, indiferent dacă lucrează în sectorul public sau privat.

Ziua liberă plătită se acordă în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode.

În perioada 16 mai-17 iulie 2022 se va desfășura etapa interviului față în față, cu recenzor, pentru persoanele care nu au participat la autorecenzare sau nu au completat un chestionar validat. În acest sens, un recenzor se va prezenta la adresa dvs. de domiciliu pentru a vă supune interviului obligatoriu, conform legii.

Precizăm faptul că recensământul este obligatoriu, iar sustragerea de la participarea la una dintre etape – autorecenzare online sau interviu față în față, cu recenzor – se penalizează conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei