Utilizatorii de LinkedIn trebuie să fie foarte atenți cu parolele pe care le utilizează pe această rețea, dar și cu mesajele pe care le primesc. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția că mai multe persoane au fost victime, în această săptămână, într-o campanie de hacking ce conduce la blocarea conturilor din motive de securitate sau la furtul conturilor de către atacatori.
Cercetătorii de la Cyberint au constatat că hacherii utilizează date de logare compromise sau brute-forcing pentru a obţine controlul unui număr mare de conturi de LinkedIn. În cazul conturilor cu parole slabe şi/sau fără autentificare prin doi paşi (2FA), în urma obţinerii accesului la cont, hackerii modifică adresa de email asociată cu una de la serviciul „rambler.ru” şi schimbă parola contului sau activează autentificarea 2FA pentru a îngreuna recuperarea conturilor.
Astfel că, unii utilizatori au fost presaţi să plătească o răscumpărare pentru a recăpăta controlul sau s-au confruntat cu ştergerea permanentă a conturilor lor.
Specialiștii de la Cyberint mai susțin că există indicii conform cărora LinkedIn se confruntă cu număr mare de cereri de sprijin de la utilizatorii care şi-au pierdut conturile, unii dintre aceşti indicând că nu primesc răspuns de la LinkedIn.