Home Ordinea Zilei TV Atenție la căpușe! Sfaturi utile ne sunt oferite de dr. Cristina Nicoleta...

Atenție la căpușe! Sfaturi utile ne sunt oferite de dr. Cristina Nicoleta Răduţă. VIDEO

Așa cum ne-a obișnuit deja, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău vine în sprijinul oamenilor cu noi sfaturi utile oferite de profesioniștii acestei instituții medicale. Mai este foarte puțin până când vara își va intra în drepturi, iar temperaturile  ridicate din această perioadă au favorizat apariția unor paraziţi foarte periculoşi pentru sănătatea noastră: căpuşele.

Urgențele spitalelor se confruntă zilnic cu astfel de cazuri de pacienți care se prezintă cu mușcături de căpușe. De exemplu, la U.P.U. Spitalului Județean de Urgență Buzău s-a înregistrat, în ultima săptămână, un număr de 13 de persoane muşcate de căpuşe.

Aceste mici insecte invadează grădinile şi parcurile, fiind destul de greu de exterminat. Ținând cont că aceste vietăţi mici provoacă o boală extrem de gravă, Lyme, pentru a ne proteja de căpuşe este indicat să luăm câteva măsuri de prevenire.

Dr. Cristina Nicoleta Răduţă, medic specialist în cadrul secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, menționează care sunt modalitățile prin care putem preveni și trata muşcătura de căpuşă. De asemenea, expertul explică măsurile de protecţie pe care le putem lua în vederea stopării acestor paraziţi.

Autor: Sofia Filip
Foto/Video: Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău

 

 

 

 

Exit mobile version