27 ianuarie 2022
-0.6 C
București

Astăzi gătim grecește: Salata me melitzanes, piperies kai domates

De citit...

Pentru astăzi vă propun o rețetă din bucătăria grecilor. Salata me melitzanes, piperies kai domates este, de fapt, o delicioasă salată cu vinete, ardei și roșii.

Trebuie să profităm că mai găsim în piață aceste legume, așa că e o rețetă indicată pentru cei care vor să se delecteze cu un preparat deosebit.

Rețeta nu necesită prea mult timp de gătire, așa că să-i dăm drumul. Aveți nevoie de câțiva ardei grași, vinete , roșii și usturoi.

După ce spălați bine ardeii, îi prăjiți întregi și în ulei fierbinte. Vinetele le tăiați felii și le prăjiți separat separat. La rândul lor, roșiile se feliază și se prăjesc.

După ce ați terminat de prăjit toate legumele,  le puneți pe un platou. Sosul lăsat de legume îl amestecați cu usturoi pisat peste care adaugați sare și piper, după cust. Turnați amestecul peste legumele puse pe platou.

Preparatul se poate servi rece.

În Grecia ardeii nu se curăță după prăjire, pentru că între pieliță și carnea ardeiului se află un suc foarte gustos. În comunitatea grecească din România se obișnuiește, astăzi, să se  curețe ardeiul înainte de a fi pus pe platou.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Knauf Insulation preia fabrica Gecsat S.A din Târnăveni

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, anunță semnarea contractului de achiziție a fabricii...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img