7 decembrie 2023
0.2 C
București

Assessement 2.0 – platforma care ajută multinaționalele să evalueze nivelul real de cunoaștere a unei limbi străine, ȋn recrutarea angajaților

Anul 2022 a fost cel mai bun an de până acum pentru piața muncii, din perspectiva numărului nou de job-uri, cu aproximativ 420.000 de anunțuri de angajare postate pe platforma ejobs.ro. O cerere ridicată a fost ȋnregistrată pentru vorbitorii de limbi străine, ȋn special engleză și germană. Eucom, furnizorul de programe de upskilling pentru angajați, a evaluat, din punct de vedere al competențelor lingvistice, peste 100.000 de candidați aflați ȋn căutarea unui job, ȋn ultimul an.

Ca urmare a cererii crescute, Eucom a upgradat programul Assessment la versiunea 2.0, care permite testarea competențelor lingvistice de speaking integral online, iar capabilitățile candidaților sunt analizate de un evaluator specializat, pentru a determina nivelul real la care aceștia vorbesc și scriu ȋntr-o limbă străină.

După cum bine știm, în CV, majoritatea oamenilor declară că vorbesc o limba străină la un nivel avansat, însă fie nu știu să își evalueze nivelul, fie notează un nivel avansat în speranța ca nimeni nu îi verifică și vor fi angajați pe baza a ceea ce declară. Condițiile reale ale pieței au demonstrat că anumite industrii necesită cunoașterea limbilor străine la un anumit nivel, fără de care persoanele care ocupă aceste posturi nu pot funcționa în mod eficient”, a declarat Delia Dragomir, Co-Fondator și CEO Eucom.

Această abordare accelerează procesul de recrutare și asigură, pe lângă acuratețea cunoștințelor de limbi străine ale candidatului, și autenticitatea candidatului evaluat, având în același timp capacitatea de a urmări și de a îmbunătăți în timp real și obiectiv întregul proces. Având acces la date complete, devine mai ușor de gestionat analiza rezultatelor fiecărei evaluări, identificarea problemelor și elaborarea proactivă a unor soluții de îmbunătățire.

Platforma Eucom oferă evaluări în 30 de limbi, în mai multe competențe (scris, vorbit, citit, înțelegere). Toate testele sunt validate de evaluatori specializați. Indiferent de tipul de test, un evaluator analizează și validează fiecare rezultat, furnizând clientului un raport corespunzător bazat pe CEFR (Cadrul European de Referință ȋn Limbi Străine).

Evaluarea lingvistică a companiei Eucom a devenit etapa inițială de recrutare. După un scurt interviu, urmează assessment-ul lingvistic. Dacă nivelul candidatului corespunde cerințelor postului, procesul continuă. Rezultatele sunt disponibile în timp real, în funcție de participarea aplicanților. Odată finalizate, rezultatele și rapoartele sunt accesibile instantaneu pe platformă, permițând clienților să angajeze rapid candidați specifici rolului.

Cu ajutorul feedback-ului din partea clienților, Eucom a inovat abordarea de evaluare pentru a spori și mai mult eficiența, asigurând rezultate și mai rapide pentru clienți.

Mulțumim comunității de shared services, call center / BPO, IT, Automotive, Retail, Recruitment, care au avut încredere în noi și alături de care am reușit să dezvoltam acest serviciu, și ulterior să-l îmbunătățim. Am lucrat într-un adevărat parteneriat, am primit feedback-uri reale și obiective, ceea ce ne-a permis să fim atenți la ce facem și cum facem să aducem mai multă valoare prin acest serviciu. Am găsit întotdeauna deschidere de a implementa cea mai bună soluție si de a remedia situațiile care au apărut. Pentru ca da, au fost și situații dificile, momente ȋn care lucrurile nu au funcționat – fie s-a blocat platforma, fie s-a făcut cu întârziere o evaluare, fie un raport nu a fost completat ȋn totalitate – însă de fiecare ne-am străduit si am făcut posibilul ca să remediem și să îmbunătățim, astfel încât pe viitor să nu mai întâmpinăm o situație similară”, a mai spus Delia Dragomir.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Eucom
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei