Home Diaspora Artiști români în concert la Kennedy Center din Washington DC

Artiști români în concert la Kennedy Center din Washington DC

România va sărbători libertatea religioasă prin intermediul unui eveniment cultural excepțional: Sărbătoarea Libertății Religioase. Omagiu al României pentru America – Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America. Concertul va avea loc la Kennedy Center din Washington DC, Statele Unite ale Americii, în data de 10 septembrie 2023, începând cu ora 23:00 (România) și 4 P.M. (S.U.A).

Sub umbrela parteneriatului dintre Ambasada României în Statele Unite ale Americii, Opera Națională București și Asociația „Procred Music”, împreună cu Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România (A.P.C.T.T.R.), acest proiect inovator va aduce în prim-plan muzica religioasă contemporană din România, prezentată cu eleganță și pasiune.

Concertul va reuni 141 de artiști excepționali: Orchestra Simfonică a Operei Naționale București, Orchestra și Corul „Procred”, dirijori: Daniel Jinga, Andrei Tudor, George Natsis și Simona Strungaru și soliști: Irina Baianț, Luminița Anghel, Nico Matei, Alexandra Crișan, Nick Casciaro, Kurt Davies și Remus Alăzăroae.

Programul concertului este gândit cu grijă pentru a oferi o varietate de emoții și trăiri spirituale, de la bucurie și entuziasm, la reverență și contemplare. Va fi un regal muzical pentru toți cei prezenți la concert și pentru cei care îl vor urmări în direct, atât în România, cât și în comunitățile de români din întreaga lume.

Evenimentul este un demers de solidaritate și libertate, menit să întărească relațiile dintre România și Statele Unite ale Americii, să sprijine comunitățile românești din S.U.A. și să promoveze valorile culturale și spirituale ale României.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Autor: Filip Denis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
Exit mobile version