7 octombrie 2022
17.2 C
București

Argint pentru echipa de Fotbal Special Olympics România

De citit...

Detroit a găzduit timp de o săptămână (în perioada 31 iulie – 6 august 2022) peste 300 de sportivi cu și fără dizabilități intelectuale, din 21 de țări, la competiția Cupa de Fotbal Unificat Special Olympics, eveniment desfășurat după standardele FIFA. Campioana turneului diviziei I la fotbal masculin a fost Special Olympics Jamaica și la fotbal feminin – echipa Special Olympics Guatemala.

Echipa de fotbal masculin a Special Olympics România (SOR) formată din 15 jucători se întoarce cu o medalie de argint. Ea a concurat în grupa B, alături de Paraguay, Singapore, Arabia Saudită și Jamaica și a intrat, după cele 4 meciuri disputate, în divizia a II-a, unde a jucat finala cu Arabia Saudită. Cei 15 jucători (9 cu dizabilități intelectuale și 6 fără dizabilități) au fost coordonați de antrenorii: Imilian Șerbănică, Gheorghe Constantin și Cornel Sava.

„La capătul unei foarte disputate competiții fotbalistice de anvergură mondială, echipa Special Olympics România a obținut medaliile de argint ocupând un merituos loc 2 în grupa a II-a a întrecerii desfășurate la Detroit, Michigan. Dincolo de medalii și locul ocupat contează și prietenia care s-a sudat între sportivi și parteneri, care au luptat meci de meci pentru victorie în spirit de fair play. Mulțumim gazdelor pentru ospitalitatea și organizarea desăvârșite, pentru experiențele culturale de neuitat și suporterilor din întreaga lume pentru susținere!”, a declarat Viorel Mocanu, Director Sportiv Special Olympics România și conducătorul delegației.

Un obiectiv principal al Cupei de Fotbal Unificat Special Olympics, Detroit 2022 a fost colaborarea cu cluburile profesioniste de fotbal, fundațiile acestora și Federațiile de Fotbal pentru a sprijini incluziunea persoanelor cu dizabilități intelectuale și dezvoltarea sportului unificat. La nivel global, peste 885.000 de sportivi Special Olympics și parteneri (sportivi fără dizabilități intelectuale) concurează la fotbal.

Programul Special Olympics Unified Sports® (Sporturi Unificate) reunește sportivi cu și fără dizabilități intelectuale care joacă în aceeași echipă, demonstrând că antrenându-se și concurând împreună se distrug barierele și în cele din urmă se creează comunități incluzive.

Autor: Filip Denis
Foto: Special Olympics România

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img