7 decembrie 2021
3 C
București

Apple vinde pentru prima dată piese de schimb pentru iPhone-uri

De citit...

Grupul american Apple Inc a anunţat că, pentru prima dată, va începe să vândă publicului larg piese de schimb şi unelte pentru ca oamenii să-şi repare unele dintre telefoanele iPhone şi computere Mac.

Programul care va demara la începutul lui 2022 în Statele Unite şi ulterior va fi extins în mai multe ţări, vine după ani de presiuni din partea grupurilor de consumatori, care au determinat Apple să ofere un acces larg la manualele de reparaţii şi la componente originale.

În 2019, Apple a început un program în care unităţile de reparaţii independente puteau achiziţiona piesele sale de schimb, manuale de instrucţiuni şi unelte.

Apple a informat că, în prezent, în acest program sunt 2.800 de unităţi independente, pe lângă cei 5.000 de furnizori autorizaţi de reparaţii.

Acum, clienţii companiei americane vor putea să cumpere acele componente direct pentru a face propriile lor reparaţii, după citirea instrucţiunilor.

Magazinul online va începe cu aproximativ 200 de piese de schimb şi unelte pentru rezolvarea celor mai obişnuite probleme ale ecranelor, bateriilor şi camerelor modelelor iPhone 12 şi 13. Ulterior, programul va fi extins la computere Mac.

Smartphone-ul iPhone este cel mai important produs al Apple.

În luna septembrie, Apple Inc a lansat iPhone 13, echipat cu un nou cip, denumit A15 Bionic, care permite traducerea automată a unui text.

De asemenea, telefonul are un ecran mai bun, o autonomie a bateriei mai extinsă şi modul Cinematic pentru schimbarea automată când se filmează. Modelul este disponibil în cinci culori şi are o viteză mai ridicată datorită componentelor radio şi a tehnologiei 5G.

Autor: Mihai Colț
Foto: Apple
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img