1 iulie 2022
35.1 C
București

Apă cu porția în județul Boroșani. Consumul este prea mare, iar Nova Apaserv SA nu poate acoperi necesarul populației

De citit...

Furnizorul de apă din judeţul Botoşani, societatea comercială Nova Apaserv SA, întâmpină probleme în asigurarea necesarului de apă existent în această perioadă.

Astfel, pe fondul lipsei precipitaţiilor şi al temperaturile ridicate din ultima perioadă care au dus la creşterea consumului de apă, compania întâmpină probleme serioase.

În acest context, operatorul de apă a cerut tuturor consumatorilor, atât celor alimentaţi din râul Siret, cât şi celor alimentaţi din râul Prut, să utilizeze apa doar pentru consum menajer, nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului sau umplerea piscinelor.

De asemenea, Nova Apaserv a anunţat o limitare a programului de furnizare a apei în oraşul Flămânzi şi în localităţile care sunt alimentate din aceeaşi magistrală. Astfel, locuitorii din Flămânzi vor beneficia de apă de luni până vineri şi duminică în intervalul orar 6.00- 9.00, iar sâmbătă în intervalul orar 17.00- 21.00.

Pentru localităţile Cristeşti, Băluşeni, Draxini şi Copălău furnizarea apei va fi asigurată, în funcţie de debit, zilnic în intervalul orar 9.00- 16.00.

În prezent sunt localităţi importante cu aglomerări mari de populaţie, aflate la capetele de coloane ale aducţiunilor principale, care nu beneficiază de furnizarea apei 24h/24, din cauza utilizării excesive a apei în diferite scopuri, altele decât cele prevăzute în contract”, precizează reprezentanții Nova Apaserv.

Autor: Filip Denis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

- Publicitate -spot_img