25 septembrie 2022
18.8 C
București

Anisie recunoaște dezastrul din cabinetele școlare. Guvernul Orban poate copia modelul implementat de Gabriela Firea, în București

De citit...

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, recunoaște dezastrul din cabinetele școlare din țară, admitând astfel că guvernarea actuală a ignorant un sector extrem de important, așa cum este medicina școlară.

 

Guvernul PNL are însă la dispoziție un model de success în acest domeniu. Este vorba despre rețeaua de medicină școlară dezvoltată de primarul Gabriela Firea, în Capitală.

 

Anisie a declarat că, în prezent nu sunt suficienţi medici şi asistente în cabinetele şcolare. Oficialul guvernamental a adaugat că un proiect de lege depus la Parlament prevede deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic şi personalul medical necesar acestor cabinete.

Este greu de crezut însă că până la începerea școlii problemele își găsesc soluții, iar unitățile de învățământ vor avea cadre medicale.

 

În momentul de faţă nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare. Prin proiectul de lege pe care l-am trecut prin Guvern şi l-am depus la Parlament am solicitat deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic şi pentru medici şi asistente din cabinetele şcolare. Ştiţi foarte bine că în Legea 55 – legea în care sunt prevăzute măsurile pentru starea de alertă – a fost interzis concursul până şi pentru funcţiile didactice”, a aratat ministrul Educației.

 

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img