4 iunie 2023
23.1 C
București

Anglia şi Ţara Galilor au interzis căsătoriile persoanelor sub 18 ani

Anglia şi Ţara Galilor majorează, de la 16 ani la 18 ani, vârsta minimă pentru căsătorie, după intrarea în vigoare a unei legi menite să protejeze minorii în faţa căsătoriilor forţate.

Chiar şi cu consimţământul părinţilor, este interzis de acum încolo ca un minor să se căsătorească sau să-şi oficializeze relaţia printr-o uniune civilă, iar acest lucru este valabil şi pentru ceremoniile strict religioase sau „tradiţionale”, care nu au valoare legală.

Totodată, legea îi protejează pe minorii britanici sau cei care locuiesc în Anglia sau în Ţara Galilor care au fost căsătoriţi în străinătate.

Până acum, căsătoria era autorizată începând cu vârsta de 16 ani, cu condiţia ca minorii să dispună de o autorizaţie parentală.

Această lege îi va proteja mai bine pe tinerii vulnerabili, acţionând împotriva căsătoriilor forţate din societatea noastră”, a anunțat ministrul britanic al justiţiei, Dominic Raab.

O persoană declarată vinovată că a aranjat căsătoria unui copil riscă până la şapte ani de închisoare.

Într-un editorial în Daily Express, deputata conservatoare Pauline Latham, iniţiatoarea legii, menționează că este „una dintre legile cele mai reuşite din lume asupra căsătoriilor între copii şi ea protejează fiecare copil născut în această ţară de pericolele şi daunele cauzate de căsătoria fără consimţământ”.

Autor: Filip Denis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei