7 decembrie 2021
3 C
București

Angajații vor primi vouchere de vacanţă. Statul acoperă și costurile pentru tichetele salariaților din privat

De citit...

Angajații din sistemul bugetar vor primi din nou vouchere de vacanţă. Valoarea acestora este de 1.450 de lei. Măsura are în vedere stimularea turismului intern. Companiile din mediu privat, care aleg să acorde și ele tichete de acest tip, vor avea sprijinul statului pentru acoperirea costurilor. 

De altfel, în domeniul turismului, Programul de Guvernare PNL-PSD-UDMR depus la Parlament prevede:

  • acordarea de vouchere de vacanţă de 1.450 de lei pentru angajaţii din sectorul bugetar, în vederea dezvoltării turismului intern
  • modificarea cadrului legislativ în vederea acordării de prime de incoming,
  • un program pe 10 ani pentru modernizarea a 31 de staţiuni balneare, urmând să se finanţeze 50% din cheltuielile eligibile, până la maximum 200.000 euro, sub forma unei scheme de ajutor de stat de minimis.
  • acordarea de tichete de vacanţă, începând cu anul 2022, pentru salariaţii din sectorul bugetar şi acoperirea contravalorii tichetelor de vacanţă acordate de angajatorii din sectorul privat, în special pentru promovarea turismului rural şi balnear, valoarea tichetelor de vacanţă urmând să fie de 1.450 lei.
  • digitalizarea turismului – digitalizarea sistemului de evidenţă a turiştilor în România, cu respectarea normelor GDPR, pentru a dezvolta baza de date care să permită o mai bună ţintire a promovării de ţară pe categoriile/ţările de interes.
Autor: Victoria Preda
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img