Home Actualitate Republica Moldova Angajații rezidenți ai Moldova IT Park vor putea munci din afara țării

Angajații rezidenți ai Moldova IT Park vor putea munci din afara țării

Rezidenții Moldova IT Park își vor putea desfășura munca de la distanță, indiferent de locația salariaților. Guvernul de la Chișinău a aprobat modificări la Legea cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.

Modificările au fost efectuate în scop de menținere a afacerilor curente din Republica Moldova, a forței de muncă în cadrul companiilor IT, dar și de relocare juridică, la noi în țară, a companiilor străine, care, din considerente regionale, nu își pot continua afacerile în țările de reședință.

Totodată, au fost extinse genurile de activitate desfășurate în cadrul parcului. În acest sens, se propun patru tipuri noi de activitate care au tangență cu domeniul tehnologiei informației și ar fi eligibile pentru desfășurare în regimul parcului IT.

Printre acestea se numără servicii de corectare și recondiționare digitală a culorilor, servicii de editare și proiectare a sunetului, înregistrări originale de sunet, servicii de proiectare tehnică pentru instalații industriale și manufacturiere.

Noile activități vor stimula investițiile străine în Republica Moldova în domeniul cinematografiei, al audiovizualului, industriei muzicale și altor domenii conexe.

Autor: Filip Denis
Foto: Guvernul de la Chișinău

 

Exit mobile version