29 noiembrie 2023
7.9 C
București

Angajații de la stat au interzis la TikTok pe dispozitivele de serviciu

România se va alinia politicii Comisiei Europene, care a interzis TikTok pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale personalului său. Astfel că, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a emis o recomandare pentru instituțiile și autoritățile publice din țara noastră de a interzice descărcarea, instalarea și utilizarea aplicaţiei TikTok pe dispozitivele de serviciu.

Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică (COSC) a luat în discuţie riscurile asociate descărcării, instalării şi utilizării aplicaţiei TikTok pe sistemele informatice de serviciu din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice din România.

În acest context, DNSC a emis o serie de recomandări către conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice din România, cu privire la aplicaţia software TikTok, serviciul de reţele de socializare sociale TikTok sau orice aplicaţie sau serviciu succesor al TikTok, dezvoltat sau furnizat de ByteDance Limited sau de o entitate deţinută de ByteDance Limited.

CITEȘTE ȘI: Și România ar putea interzice aplicația TikTok

Acestea vizează identificarea descărcării, instalării şi utilizării TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale instituţiei, eliminarea aplicaţiei TikTok deja instalate pe sistemele informatice de serviciu ale instituţiei, interzicerea descărcării, instalării şi utilizării TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale instituţiei şi excluderea oricăror proceduri, politici, clauze sau instrucţiuni interne ce prevăd sau permit descărcarea, instalarea sau utilizarea TikTok pe sistemele informatice de serviciu.

DNSC recomandă tuturor autorităţilor şi instituţiilor publice din România implementarea imediată a acestor măsuri, în vederea limitării riscurilor de securitate cibernetică cauzate de aplicaţia software TikTok.

Autor: Mihai Colț
Foto: DNSC

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei