28 septembrie 2023
26.6 C
București

Ambasadorii Mediului

Elevi din toate unitățile de învățământ primar, gimnazial și liceal din București vor colecta separat, timp de trei luni, deșeuri reciclabile din plastic, hârtie și carton, la punctele instalate în școlile lor, prin concursul „Ambasadorii Mediului”.

Competiția este organizată de Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), un program al Fundației The Institute, la care Primăria Municipiului București este partener.

Elevii care reușesc să strângă cea mai mare cantitate vor primi titlul de Ambasadori ai Mediului și vor câștiga un premiu important pentru școala lor: trei senzori de măsurat calitatea aerului.

Educația pentru responsabilitatea socială trebuie să fie timpurie. Dorim să ne implicăm cât mai mult. Totul se educă. De la plăcerea de a învăța, la atitudinea față de colegi, la cea față de orientarea noastră atât școlară, cât și în carieră și, de ce nu, cred că cea mai importantă este atitudinea pe care o avem de-a lungul vieții în a căuta educația în general”, a spus Liliana Fedorca, Director executiv al Direcției de Cultură, Învățământ și Turism din cadrul Primăriei Municipiului București.

Generațiile tinere sunt mult mai pregătite pentru a se implica civic în proiecte de mediu”, a adăugat Andrei Borțun, CEO al Fundației The Institute.

Primăria Municipiului Bucuresti și-a asumat din prima că acest proiect este valoros pentru binele cetății și noi ne bucurăm că putem oferi niște soluții”, a precizat Raul Pop, Director programe Ecoteca.

Se dorește ca în competiție să fie cel puțin 200 de unități de învățământ din Capitală, ceea ce înseamnă 80.000 de tineri beneficiari direcți ai campaniei de informare. Concursul se derulează până la finalul lunii noiembrie, ziua de 30 noiembrie fiind ultima în care se mai pot colecta deșeuri pentru reciclare. Câștigătorii vor fi anunțați la începutul lunii decembrie.

Autor: Mihai Colț
Foto: Primăria Capitalei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei