2 decembrie 2023
13.9 C
București

Alessandro Safina vine la BLACK SeaMPHONY

Alessandro Safina îi va încânta pe spectatorii Festivalului BLACK SeaMPHONY în cadrul unui concert grandios care va avea loc sâmbătă, 20 august

În acompaniamentul Orchestrei Simfonice București, îndrăgitul artist de talie internațională va susține spectacolul „Notte Sotto Le Stelle”, sub bagheta dirijorului Francesco Rosa. Atât publicul local, cât și turiștii aflați pe litoral, vor putea asculta muzică italiană, pop/crossover și operă.

Cu o carieră extraordinară în domeniul operei, Alessandro Safina a concertat pe cele mai importante scene ale lumii. În 1990 a debutat în rolul principal din „La Bohème” de Giacomo Puccini, alături de Katia Ricciarelli, iar cu aceeași actriță a desfășurat o intensă activitate concertistică în cele mai prestigioase săli din lume, precum Barbicane Hall din Londra și L’Olympia din Paris.

Debutul său în prestigioase teatre italiene și europene a continuat: „Il Barbiere di Siviglia” de Paisiello la Teatrul Bibiena din Mantua, „I Capuleti e Montecchi” la Basel, „L’Elisir D’Amore” la Strasbourg, „Il Barbiere Di Siviglia” de Gioacchino Rossini la Marsilia și „Rusalka” la Festivalul Internațional Wexford din Irlanda.

A cântat la New York, la Radio City Hall, la Londra, în prezenţa Reginei Elisabeta, într-un concert alături de artişti precum Elton John, Cher, Jennifer Lopez şi la Monte Carlo, ca invitat al Prinţului Rainier. A fost la Seul pentru concertul de deschidere a Cupei Mondiale de Fotbal din 2002, dirijat de maestrul Chung. În ultima perioadă, a concertat în multe ţări, printre care Brazilia, Coreea, Israel, Olanda, România, Turcia, SUA, Mexic, Grecia etc. În plus, a participat la turneul din Asia al lui Sarah Brightman în calitate de invitat special.

Autor: Filip Denis
Foto: Primăria Constanța

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei