25 martie 2023
16.2 C
București

Alessandro Crudele conduce un nou concert al orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu

Iubitorii de muzică bună din Sibiu au ocazia să se bucure din nou de măiestria dirijorală a lui Alessandro Crudele. Cunoscutul artist va conduce, joi, 9 februarie 2023, ora 19.00, orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, care va susține un nou concert simfonic în cadrul stagiunii 2022/2023 „EChO”.

În programul concertului se regăsesc: Bernhard Henrik Crusell – Simfonia concertantă pentru clarinet, corn, fagot și orchestră și Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia nr. 4 în Fa major, op. 36.

Alessandro Crudele s-a născut la Milano, iar în prezent locuiește la Berlin și se bucură de o carieră internațională efervescentă, fiind invitat frecvent la pupitrul unor orchestre prestigioase din Europa, la Londra, Berlin, Monte Carlo, Porto, Sofia, Praga, Belgrad ori București, dar și pe continentul asiatic, în Japonia, China, Hong Kong sau Malaezia.

Este unul dintre cei mai apreciați dirijori ai momentului, datorită versatilității și exigenței cu care își pregătește fiecare apariție.

Publicul sibian a avut ocazia să-l cunoască în luna mai 2022, când orchestra Filarmonicii a concertat împreună cu violonistul Michael Barenboim.

De această dată, soliști vor fi trei instrumentiști români foarte valoroși: Alexandru Avramovici – clarinet, Cristian Buciumaș – fagot și  Ștefan Danifeld – corn.

Biletele au fost puse în vânzare, la prețul de 50 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari), la casa de bilete a Filarmonicii și online pe www.iabilet.ro, www.filarmonicasibiu.ro și Filarmonica Sibiu App.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Filarmonica de Stat Sibiu

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei