29 ianuarie 2023
1.2 C
București

Alertă de sănătate publică! S-au înmulțit cazurile de difterie în Anglia

Alertă de sănătate publică, după ce a crescut numărul cazurilor de difterie înregistrate, în 2022, în Anglia. Autorităţile sanitare din Marea Britanie atrag atenția că au fost descoperite zeci de cazuri în rândul solicitanţilor de azil care sosesc în ţară. Totuși riscul de infecţie pentru publicul larg rămâne scăzut.

Difteria este o infecţie foarte rară în Anglia datorită programului de imunizare introdus în 1942. Este o boală infecţioasă care afectează căile respiratorii superioare şi ocazional pielea. Medicii reamintesc faptul că există vaccinuri care protejează împotriva acestei boli.

Datele publicate de Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) arată că au existat circa 50 de cazuri de difterie în rândul solicitanţilor de azil care au sosit în Anglia între 1 ianuarie şi 25 noiembrie, comparativ cu o medie anuală de 2 până la 11 cazuri în ţară în ultimul deceniu.

Pentru a limita riscul de transmitere a difteriei în centrele unde sunt găzduiţi solicitanţii de azil, UKHSA recomandă în continuare persoanele care sosesc la Centrele de Recepţie şi care au plecat mai departe recent să primească un vaccin antidifteric şi tratament preventiv”, a declarat Trish Mannes, directoare în cadrul UKHSA.

Autor: Filip Denis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei