26 octombrie 2021
2.5 C
București

Alegeri în Republica Moldova: CEC va decide locul și timpul potrivit pentru înregistrarea candidaților

De citit...

În aceste zile, Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova urmează să ia o decizie în privința locului și timpului recepționării documentelor necesare pentru înregistrarea candidaților.

Potrivit legislației electorale din Republica Moldova, procesul de desemnare a candidaților începe cu 60 de zile și se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor.

Candidații pot fi desemnați de către partide politice și blocuri electorale. Totodată, la scrutin pot participa și candidați independenți, însă aceștia trebuie să prezinte le CEC liste cu semnăturile care vor atesta susținerea lor.

Procedura de eliberare a listelor de subscripție constituire și înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților independenți, precum și alte condiții sunt detaliate în Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de deputat, adoptat vineri, 7 mai, de către CEC.

11 iunie este ultima zi în care partidele, blocurile și candidații independenți pot depune actele necesare la CEC în vederea înregistrării în calitate de concurenți electorali la scrutinul din 11 iulie 2021.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

CMS România a recrutat-o pe Laura Grigore în poziția de Senior Counsel

Firma internațională de avocatură CMS anunță cooptarea Laurei Grigore în cadrul practicii de tehnologie, media și telecomunicații a biroului din București, începând cu data...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img