19 august 2022
27.7 C
București

Ajutor de stat de peste 2,6 miliarde de euro pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia

De citit...

Criza energetică obligă statele lumii să caute alternative la gazul rusesc. România și-a întors fața către minerit, încercând să reactiveze un sector cu grave probleme economice. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență despre care ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că reprezintă salvarea Complexului Energetic Oltenia.

Vorbim de Complexul Energetic Oltenia, vorbim de aprobarea ordonanţei care, practic, salvează Complexul Energetic Oltenia de la starea de faliment. Vorbim de punerea în practică şi formalizarea deciziei de restructurare aprobată de ajutor de stat, aprobată de Comisia Europeană în 26 ianuarie anul acesta, un ajutor total de stat în perioada 2021-2025 de peste 2,6 miliarde de euro. Vorbim de 896 de milioane de euro din fondul de modernizare, ce vor fi alocaţi în cadrul acestui ajutor de stat”, a declarat oficialul.

Prin investițiile pregătite de stat, CEO va deveni un producător de energie electrică pe bază de cărbune, gaz şi energie regenerabilă.

Împreună cu producătorii de energie, am convenit cu directoratul de la Complexul Energetic Oltenia să creştem producţia pe cărbune pentru acest an cu 300 MW”, a subliniat Virgil Popescu.

Executivul de la București a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru restructurarea Societăţii „Complexul Energetic Oltenia” – SA.

Aprobarea OUG reprezintă pasul următor necesar după ce Comisia Europeană a autorizat, în luna ianuarie 2022, ajutorul de stat de restructurare în favoarea societăţii.

Autor: Victoria Preda
Foto: Complexul Energetic Oltenia/ Arhiva Ordinea zilei

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img