26 martie 2023
19.3 C
București

Ajutor de stat de 5,2 milioane de lei pentru aeroporturile din Craiova și Sibiu

Guvernul a decis alocarea a 5,2 milioane de lei ajutor de stat pentru aeroporturile din Craiova şi Sibiu. Aceste aeroporturi au avut pierderi în primele șase luni ale acestui an.

În şedinţa de Guvern s-a decis alocarea a două sume ca ajutor de stat pentru aeroporturile din Craiova şi Sibiu. Este vorba despre un ajutor de stat care a fost notificat din timp la Comisia Europeană şi a fost autorizat de către Comisia Europeană. Vorbim de aceste două aeroporturi pentru că, conform reglementărilor europene, aceste două aeroporturi cu peste 200.000 de pasageri au înregistrat pierderi în primele şase luni ale anului 2022”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

El a adăugat că restul aeroporturilor care se încadrau în categoria cu peste 200.000 de pasageri nu au avut pierderi, drept urmare nu s-au încadrat pentru a primi ajutor de stat.

Suma totală care se alocă pentru cele două aeroporturi, respectiv pentru consiliile judeţene care au în subordine aceste aeroporturi, este de 5,2 milioane de lei”, a mai spus Cseke Attila.

Autor: Victoria Preda
Foto: Aeroportul Sibiu Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei