2 aprilie 2023
9.1 C
București

Ai urmat cu succes o dietă de slăbire? Știi că este posibil ca rezultatele să dispară in 1-5 ani?

95% dintre persoanele care au reușit să slăbească după ce au urmat o dieta de slăbire își recapătă kilogramele pierdute după o perioadă de 1-5 ani. Sună crunt, dar este adevărul gol-goluț, cel puțin în Statele Unite. Totuși, dat fiind faptul că aproximativ 20% dintre americani țin o dietă, este de la sine înțeles faptul că poți avea încredere în statisticile provenite din SUA.

Pe de cealaltă parte, trebuie să iei în calcul și faptul că Europa stă oarecum rău la capitolul studii și statistici privind dietele. Acest lucru se datorează în principal faptului că FDA-ul american este mult mai strict decât echivalenta europeană din punct de vedere al restricțiilor.

Lasând acestea la o parte, iată mai multe despre statistica menționata la începutul articolului!

Ce înseamnă, pentru mulți, o „dietă de slăbire”?

Pentru majoritatea persoanelor, inclusiv pentru renumiții traineri și experți în fitness, o dietă înseamnă privarea corpului/organismului de către nutrienții, vitaminele și mineralele esențiale de care acesta are nevoie pentru a funcționa în mod normal, corespunzător unei vieți sănătoase.

Evident, această privare este deseori realizată cu scopuri aberante precum mâncat sănătos, pierderea eficientă de kilograme sau mai rău, sculptarea corpului.

Aceasta este definiția greșita a dietei. De ce? Ei bine, pentru că o dietă de slăbire caracterizată de cele menționate are ca rol principal schimbarea greutății și formei corpului tău – anume vizualul. Totuși, după cum bine știi, interiorul contează la fel de mult – poate chiar mai mult.

Ce este, de fapt, o dietă?

O dietă este un stil de viață. O dietă pleacă de la simplul obicei de a mânca un măr natural după fiecare mic dejun în fiecare zi. Acesta este primul pas pe care îl poți face spre o dietă sănătoasă și eficientă. Desigur, aceasta are scopul de a te simți mai bine cu tine, de a te simți sănătos – nu neapărat de a pierde în greutate.

Pierderea în greutate ar trebui să fie un efect adițional al unei diete. Pe primul loc cad starea de bine, somnul mai bun, senzația de sațietate, dispariția senzației de foame care apare între mese sau târziu în noapte și multe altele.

La momentul actual, mindset-ul multor persoane trebuie alterat puțin – dieta de slăbire nu este urmată efectiv pentru a slăbi, ci pentru a deprinde obiceiuri sănătoase care te pot ajuta, pe viitor, să stai departe de kilogramele în plus.

De ce este important ca o dietă de slăbire să fie mai mult?

Din nou, statisticile americane ne sar în ajutor:

  • Acei aproximativ 20% din americani cheltuie în jur de 40 miliarde de dolai în fiecare an pe dieta și produse aferente. Cât anume înseamnă 40 de miliarde de dolari? Simplu spus, cam cât cheltuie Guvernul Statelor Unite în fiecare an pe educație;
  • Aproximativ 40-60% dintre fetele de liceu (atenție! – de liceu) urmează la momentul actual diete. Mai rău decât atât, 46% dintre fetele cu vârste cuprinse între 9-11 ani urmează frecvent diete, iar 42% dintre fetele care studiază în clasele primare spun că ar vrea să fie mai slabe.

Dacă aceste statistici nu sunt îngrijoratoare, atunci nimic altceva nu este!

Aceste statistici întăresc ceea ce a fost menționat anterior – stilul de viață sănătos nu mai este important, ci dieta care te poate ajuta să scapi de urmările unui stil de viață nesănătos.

Atunci când începi o dietă, trebuie să te asiguri că aceasta  poate fi transformată într-un stil de viață sănătos – precum dieta NUPO. Cu peste 40 de ani de cercetări și inovație în spate, dieta NUPO îți poate arăta ce înseamnă să slăbești rapid, eficient și sănătos, dar mai ales cum poți transforma meniul care te ajută astăzi să slăbești în alimentația sănătoasă și de toate zilele de mâine!

Autor: Ioana Andrei
Foto: NUPO
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei