30 noiembrie 2023
0.2 C
București

Afirmația la Ordinea Zilei: Astăzi și în toate zilele vieții mele, eu manifest compasiune

Vrem să avem o viață împlinită, dar pentru aceasta este absolut necesar să manifestăm compasiune, pentru toate ființele vii de pe planeta Pământ.

Din acest motiv, afirmația de astăzi, la Ordinea Zilei este aceasta: „astăzi și în toate zilele vieții mele, eu manifest compasiune”.

Pentru a dezvolta subiectul compasiunii, am luat ca exemplu punctul de vedere al lui Dalai Lama pe acestă temă.

Compasiunea este simțul răspunderii. Când veți conștientiza că – și eu am datoria de a avea grijă de casa mea, de soarta generațiilor viitoare – atunci vor conștientiza și alții și se va trece la fapte. Simțul răspunderii vine din conștientizare. Nu vine din credință, ci din analiză. Sistemul educativ de astăzi este îndreptat spre valorile materiale. Se face puțin pentru educarea gândirii. Când se abordează o temă legată de spirit, oamenii spun că pledăm pentru un subiect religios. Totuși, nimeni nu poate contesta că viața noastră de toate zilele este legată de spirit”, spune Dalai Lama.

Și pentru a ne determina să înțelegem pe deplin natura compasiunii umane, tot Dalai Lama spune așa: „dacă vreți să mergeți pe un alt continent, vi se va părea normal să luați o hartă pentru a vă orienta. E la fel și când vorbim despre compasiune, despre iertare, care fac parte din spirit, o hartă a spiritului este mai bună”.

Prin urmare, să desenăm fiecare dintre noi o hartă a sufletului, unde o țară să fie compasiunea, un ocean iubirea, o Mare de iertare și continuați voi de aici, mai departe, cu propria hartă.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Pixabay.com

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei