7 decembrie 2021
3 C
București

Afacerile PROMELEK XXI au trecut de 27 de milioane de euro

De citit...

Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, mizează, în acest an, pe un avans cu 15% a business-ului, la cca. 27,5 milioane de euro. Compania, jucător cu tradiție pe piața locală, cu o istorie de 25 de ani, estimează pentru acest an și menținerea ratei de profit la circa 3%.

Estimăm că vom încheia anul cu un avans, atât al vânzărilor, cât și al marjei de profit aferente acestora,cu minim 15% versus anul anterior, în ciuda contextului de piață. În 2021 ne-am confruntat cu provocări precum indisponibilitatea de marfă și materii prime sau creșterile dramatice ale prețurilor. Cu toate acestea, am găsit soluțiile potrivite care să ducă la dezvoltarea business-ului fără a afecta rezultatele”, a declarat Károly Nagy, Director General PROMELEK XXI.

PROMELEK XXI își urmează trendul de dezvoltare avut încă de la înființare, în 1996. Business antreprenorial 100% românesc, compania denumită inițial Promod a devenit, începând cu 2011, parte a grupului spaniol Elektra.

În 2016, compania a trecut printr-un amplu proces de rebranding și a devenit Promelek XXI, cu o identitate vizuală aliniată la cea a grupului.

Datorită ritmului de creștere, mai accelerat decât cel al pieței pe care activăm, am reușit să ne dezvoltăm constant de la an la an. Doar în ultimii șapte ani am triplat cifra de afaceri și astfel ne-am poziționat drept unul dintre primii jucători ai pieței de produse electrice”, a mai afirmat Károly Nagy.

Doar în ultimii 8 ani compania a investit peste 1,9 milioane de euro în dezvoltarea companiei, cât și în achiziția de participații în alte companii adiacente.

Politica noastră de expansiune vizează crearea unui grup de firme. Tocmai din acest motiv am investit în achiziția de participații importante din alte companii cu care am legat alianțe de durată”, a mai spus Károly Nagy.

Un aspect important de menționat este și investiția permanentă în dezvoltarea profesională a echipei, prin pregătirea colegilor pentru dobândirea de noi aptitudini, care să îi ajute să fie și mai aproape de nevoile partenerilor. Acest lucru se poate vedea și în creșterea echipei cu cca. 50% din 2015 și până în prezent. De altfel, compania are focus permanent pe reducerea rotației de personal, aceasta fiind semnificativ mai mică comparativ cu cea din industria de profil.

Suntem mândri că, în cei 25 de ani de la înființare, viziunea și munca unei echipe dedicate de profesioniști a transformat un mic magazin de produse electrice cu numai 5 angajați în unul dintre cei mai relevanți importatori și distribuitori de instalații și echipamente electrice din țară, cu aproape 140 de angajați. În toată această perioadă, ne-am adaptat permanent pieței și cerințelor sale, fiind mereu aproape de partenerii noștri. În plus, viziunea noastră a fost întotdeauna de a oferi soluții de calitate și experiențe parteneriale valoroase”, a subliniat Károly Nagy.

Autor: Mihai Colț
Foto: PROMELEK XXI

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img