19 august 2022
31.9 C
București

Admiterea de anul acesta la SNSPA se va desfășura online

De citit...

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative va organiza admiterea la studii universitare de licenţă, masterat şi doctorat, în mediul online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro.

Instituția de învățământ menționează că taxele de înscriere şi condiţiile de admitere rămân neschimbate faţă de cele de anul trecut.

Admiterea la programele de studii universitare de licenţă organizate de Facultatea de Administraţie Publică, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi Facultatea de Management din cadrul SNSPA se va realiza pe baza mediei examenului de Bacalaureat.

Candidaţii vor accesa platforma de admitere online în perioada înscrierilor, 1-15 iulie 2022, vor completa câmpurile obligatorii, vor încărca documentele fotografiate/scanate şi vor selecta programele de studii şi forma de învăţământ (ZI/ID), din cadrul facultăţilor pentru care optează”, precizează SNSPA.

Facultatea de Ştiinţe Politice va începe selecţia candidaţilor încă din primăvară.

Astfel, candidaţii au posibilitatea de a participa la două sesiuni de pretestare online, care constau în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă la una dintre următoarele discipline, la alegere: Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie, Matematică, Logică sau Limba română.

Preînscrierile online la prima sesiune de pretestare vor începe miercuri, 23 februarie.

Candidaţii vor avea astfel ocazia să-şi evalueze cunoştinţele la disciplinele de concurs. Cei care vor dori să obţină o notă mai mare, precum şi cei care nu au participat la prima pretestare, se vor putea înscrie la cea de-a doua sesiune de pretestare, desfăşurată în luna iulie 2022. Pentru a fi admişi, după susţinerea examenului de Bacalaureat, candidaţii preînscrişi la Facultatea de Ştiinţe Politice vor încărca în platforma de admitere online dovada promovării examenului de Bacalaureat. Ierarhizarea candidaţilor declaraţi admişi se va face pe baza notei obţinute la proba susţinută în cel puţin una din cele două sesiuni de pretestare online (dacă un candidat participă la ambele sesiuni de pretestare, va fi luată în considerare nota cea mai mare pe care a obţinut-o)”, explică SNSPA.

Pe 19 iulie SNSPA va afişa lista tuturor candidaţilor admişi la cele patru facultăţi din cadrul universităţii, iar după afişarea listelor cu toţi candidaţii admişi pe locurile de la buget şi taxă, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis şi se va înmatricula.

Calendarul admiterii la cele 11 programe de licenţă organizate la SNSPA poate fi consultat pe website-ul admitere.snspa.ro.

De asemenea, în perioada 11-22 iulie, SNSPA organizează înscrieri online pentru admiterea la programele de masterat. SNSPA are un portofoliu care cuprinde 56 de programe de masterat, în domenii precum: ştiinţe politice, ştiinţe administrative, drept, ştiinţe ale comunicării, sociologie, relaţii internaţionale şi studii europene şi management.

Concursul de admitere la studiile universitare de masterat cuprinde două etape: înscrierea online şi admiterea. Condiţiile de admitere sunt stabilite în funcţie de domeniul fiecărui masterat şi presupun o singură probă de concurs, încărcată în contul de candidat, realizată conform condiţiilor specifice, afişate pe website-urile fiecărei structuri academice din SNSPA”, arată SNSPA.

Pentru a fi admişi la masteratele SNSPA la care s-au înscris, candidaţii vor încărca în platforma de admitere online dovada promovării examenului de licenţă. După afişarea listelor cu toţi candidaţii admişi pe locurile de la buget şi taxă, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis şi se va înmatricula, conform calendarului anunţat de fiecare facultate în parte.

Şi calendarul admiterii la cele 56 de programe de masterat organizate la SNSPA poate fi consultat pe website-ul admitere.snspa.ro.

Totodată, SNSPA organizează studii universitare de doctorat în următoarele domenii: ştiinţe politice, ştiinţe administrative, sociologie, ştiinţele ale comunicării, management. Detalii despre admitere, pe doctorat.snspa.ro.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img