27 septembrie 2022
16.2 C
București

Administrația din București se mobilizează pentru pregătirea începerii noului an școlar. VIDEO

De citit...

Primarii de sector din Bucureşti și Primăria Capitalei au făcut front comun pentru a pregăti începerea noului an școlar.

Administrațiile de sector au prezentat în cadrul Comandamentului pentru redeschiderea şcolii, desfăşurat la sediul Primăriei Capitalei, măsurile pregătite în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus.

Cu această ocazie, Gabriela Firea, a anunțat că primăriile de sector au pregătit măşti sanitare pentru elevi, dar că Primăria Capitalei va completa necesarul de materiale. Primarul general a mai spus că Primăria Capitalei, prin Proedus, va oferi şi tablete în cazul şcolilor în care va fi necesar acest lucru.

Din cele 250.000 de tablete anunţate la nivel de Executiv, se vor achiziţiona 70.000, dar în decembrie. Noi vom primi de la sectoare, iar sectoarele, de la fiecare şcoală, necesarul. Este în primul rând nevoie să asigurăm aceste tablete electronice pentru copiii din familiile vulnerabile, copiii ai căror părinţi nu au venituri foarte mari şi, practic, nu îşi vor putea desfăşura procesul de învăţământ, având în vedere că, majoritar, în şcolile din Capitală se va învăţa mixt: o săptămână în clasă, o săptămână online”, a declarat Gabriela Firea.

La rândul său, primarul Daniel Tudorache a precizat că în Sectorul 1 şcolile vor fi deschise „în condiţii de siguranţă maximă” şi că vor fi asigurate măşti, dar şi tablete pentru profesori, precum şi pentru elevi. El a arătat că a început montarea separatoarelor „acolo unde este cazul”.

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a precizat că în unităţile de învăţământ vor fi puse la dispoziţie substanţe dezinfectante. De asemenea, vor fi asigurate măşti pentru profesorii şi copiii care doresc să le fie oferite astfel de materiale. Primăria va oferi tablete elevilor care nu deţin astfel de dispozitive, iar în fiecare clasă vor exista dispozitive pentru transmiterea lecţiilor on-line.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a arătat că Robert Negoiţă nu mai este primar de drept al Sectorului 3 şi că se fac demersuri în vederea asigurării interimatului, dar că Primăria Generală va pune la dispoziţia şcolilor din Sectorul 3 măştile necesare, având în vedere că la nivelul PMB, prin structura de apărare civilă, există un stoc de aproape 150.000 de măşti.

Daniel Băluţă a precizat că în Primăria Sectorul 4 a asigurat „toată logistica necesară acestui început de an şcolar” şi a propus consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ un regulament de funcţionare.

Edilul Daniel Florea a arătat că Primăria Sectorului 5 are posibilitatea de a oferi măşti tuturor copiilor, precum şi tablete în cazurile în care este necesar. De asemenea, vor fi montate separatoare între elevi şi vor fi asigurate substanţe dezinfectante.

Primarul Gabriel Mutu a spus că în Sectorul 6, pentru începerea şcolii, vor fi asigurate: substanţe dezinfectante în fiecare clasă, covoraşe dezinfectante la intrarea în unităţile de învăţământ, măşti de protecţie pentru cadre didactice, copii şi personalul auxiliar. Toate clasele vor fi dotate cu echipamente periferice în vederea transmiterii cursurilor online. El a precizat că ar putea fi asigurate separatoare în sălile de clasă, în funcţie de rezultatul discuţiilor cu părinţii.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto/ video: Gabriela Firea Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img