29 ianuarie 2023
0.7 C
București

Actorul Jim Carrey i-a fost interzis accesul pe teritoriul Rusiei

Actorului Jim Carrey şi mai multor jurnalişti (circa o sută de persoane din Canada) li s-a interzis accesul pe teritoriul Rusiei.

Măsura a fost adoptată ca răspuns la sancţiunile Canadei care au vizat în octombrie jurnalişti şi actori ruşi. Decizia a fost luată ca răspuns la „practica regimului premierului Justin Trudeau de a impune sancţiuni liderilor, politicienilor, parlamentarilor (…), jurnaliştilor şi personalităţilor culturale din Rusia”, a explicat Ministerul rus de Externe.

Printre cei care au primit interdicţie de intrare în Rusia se numără şi actorul şi comediantul Jim Carrey, în vârstă de 60 de ani.

Printre personbalitățile aflate pe listă  sunt menționați: jurnaliştii Paul Workman de la postul de televiziune CTV şi Margaret Evans de la CBC, Caroline Xavier, şefa Centrului de securitate pentru telecomunicaţii, precum şi mai multe personalităţi canadiene de origine ucraineană.

Moscova acuză aceste persone de „implicare directă în promovarea unei politici agresive rusofobe”.

De la începutul ofensivei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, Canada a impus sancţiuni împotriva a peste 1.400 de persoane şi entităţi din Rusia, Belarus şi Ucraina, sau provenind din aceste ţări.

În octombrie, Canada a impus sancţiuni mai multor jurnalişti şi mass-media din Rusia, precum şi actorilor consideraţi „complici în campania de dezinformare” din jurul conflictului din Ucraina.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Jim Carrey Online
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei