30 septembrie 2022
16.7 C
București

Actorii le spun poveşti de iarnă copiilor

De citit...

În aceste vremuri grele, în care instituțiile de cultură au fost obligate să-și închidă porțile, actorii au găsit soluții pentru a ajunge la sufletul publicului. Marian Râlea și alți patru colegi de la Teatrul GONG din Sibiu le spun poveşti de iarnă copiilor în cadrul unui spectacol care a fost filmat şi conţine cinci naraţiuni diferite.

Totul este prezentat începând de marţi, online, pe site-ul teatrulgong.ro şi pe pagina de Facebook a instituţiei. Evenimentul durează până la finalul anului.

În această iarnă, mai mult ca oricând, vrem să fim aproape şi să spargem barierele distanţării prin magia poveştilor. Încercăm să ne reamintim acest mister al Sfântului Nicolae, dar şi al Moşului ce vine în ajun de Crăciun, cu obrajii înroşiţi de ger şi cu barba lungă cât toţi anii la un loc, într-un spectacol dedicat atât copiilor, cât şi celor care şi-au păstrat sufletul de copil”, a explicat directorul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu, Adrian Tibu.

Marian Râlea revine pe scena Gongului într-un spectacol – video alături de actorii Doriana Tăut, Alexandru Verzescu, Florin Pârvu şi Cătălin Grigoraş.

Bucuria poveştilor de iarnă reiterează tradiţiile legate de un eveniment esenţial în civilizaţia omenirii: sărbătoarea începutului, a naşterii, a copilăriei şi, prin urmare, a bucuriei. Cele cinci mini-episoade amintesc de taine şi legende magice din lumea întreagă într-un univers magic, ludic şi plin de gingăşie. Materialele sunt prezentate în capitolele Povestea Sfântului Nicolae, Povestea celei mai frumoase păsări din lume, Povestea brăduţului, Povestea icoanei şi Povestea Naşterii Domnului.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto/ video: Teatrul GONG Sibiu
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img