1 iunie 2023
21.4 C
București

A reapărut holera în Irak. S-a înregistrat deja un mort

Reapariția holerei în Irak provoacă îngrijorare în rândul autorităților sanitare. Ministerul Sănătăţii din această ţară a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 17 cazuri, iar o persoană a decedat din cauza bolii.Victima este din provincia Kirkuk din nordul Irakului.

Reapariţia holerei în Irak a fost semnalată oficial în urmă cu zece zile în oraşul Sulaymaniyah, din regiunea autonomă Kurdistan, cu 10 cazuri, în Al-Muthanna, cu două cazuri, şi în Kirkuk, cu un caz.

CITEȘTE ȘI: Lumea medicală este în alertă! Variola maimuţei a intrat și în America și Europa

Autoritățile nu au explicat motivele pentru care holera a reapărut în Irak.

Ultima epidemie de amploare care a afectat această ţară datează din 2015. Atunci, holera a afectat în special oraşul Bagdad şi provincia Babylone, situată la sud de capitala ţării, infectând sute de persoane.

Holera, o infecţia diareică acută ce provoacă o deshidratare uneori mortală, este contractată prin consumul de apă sau de produse alimentare contaminate cu bacteria Vibrio cholerae.

CITEȘTE ȘI: Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între oameni, ci necesită un contact apropiat

Boala se dezvoltă în zone adeseori dens populate, cu acces limitat la apă potabilă sau lipsite de reţele de salubritate bine adaptate.

La nivel mondial sunt înregistrate între 1,3 milioane şi 4 milioane de cazuri de holeră în fiecare an, care cauzează între 21.000 şi 143.000 de decese.

Autor: Filip Denis
Foto: Pixabay.com

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei