2 decembrie 2023
13.9 C
București

A fost stabilită metodologia programului naţional „Săptămâna verde”

Ordinul de aprobare a Metodologiei de desfăşurare a Programului naţional „Săptămâna verde” a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial. Reprezentanții Ministerului Educaţiei susțin că metodologia a fost avizată în cadrul Comisiei de dialog social.

„Astăzi, 2 februarie 2023, am avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, Metodologia de organizare a Programului naţional „Săptămâna verde”. De ce o „Săptămână verde”? Pentru că poluarea şi schimbările climatice ne afectează pe toţi, iar ele sunt consecinţe ale comportamentului nostru! Pământul are nevoie de noi, iar şcoala este locul în care copiii pot învăţa, împreună, să aibă mai multă grijă de el! Pentru că se creează contexte pentru activităţi în comun – preşcolari, elevi, cadre didactice, părinţi, iar aceste contexte sunt nu doar mijloace de învăţare, ci şi căi de formare a unei culturi şcolare bazate pe încredere, respect, colaborare, susţinere reciprocă şi comunicare nonviolentă. A fost transmis, spre a fi publicat în Monitorul Oficial, ordinul de aprobare a Metodologiei de desfăşurare a programului naţional „Săptămâna verde””, precizează reprezentanții Ministerului Educației.

Programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se vor desfăşura în acest an şcolar între 27 februarie şi 16 iunie, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.

Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Ministerul Educației
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei