29 ianuarie 2023
0.7 C
București

A fost reluat traficul feroviar transfrontalier dintre România şi Ucraina prin PTF Valea Vişeului

Inspectoratul Teritorial de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei a anunțat că traficul feroviar transfrontalier dintre România şi Ucraina prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Valea Vişeului a fost reluat.

Azi (n.r. marți), în jurul orei 12,00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Feroviar Valea Vişeului, punct aflat la graniţa României cu Ucraina, a intrat în România primul tren ucrainean cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai autorităţilor ucrainene. Scopul acestei întâlniri cu autorităţile române a fost reprezentat de redeschiderea circulaţiei feroviare între cele două ţări”, a menționat purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

Traficul feroviar de călători din şi înspre România va fi operaţional din 18 ianuarie.

Drept urmare, autorităţile ucrainene au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei că, începând de mâine, 18 ianuarie 2023, prin acest punct, vor opera zilnic, două curse de călători tur-retur, fiecare tren ucrainean având disponibil un număr de 182 de locuri. În informarea primită de la autorităţile ucrainene, programul zilnic se prezintă astfel: ora 7,45 intrarea trenului în ţară – staţionare în Gara Valea Vişeului, iar la ora 11,45 – plecarea din gară – ieşirea din România; ora 15,45 intrarea trenului în ţară – staţionare în Gara Valea Vişeului, iar la ora 18,15 – plecarea din gară – ieşirea din România”, a mai spus Iulian Stan.

ITPF Sighetu Marmaţiei, prin poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, asigură efectuarea formalităţilor de frontieră în conformitate cu reglementările în vigoare şi acordul cu statul vecin.

De asemenea, comunicarea feroviară cu Ucraina, destinată traficului de mărfuri, este realizată prin PTF Halmeu din judeţul Satu Mare.

Transportul pe cele două linii feroviare cu ecartament lat este asigurat de compania feroviară de stat din Ucraina.

Autor: Mihai Colț
Foto: ITPF Sighetu Marmaţiei

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei