30 septembrie 2022
24 C
București

A fost inventat plasticul degradabil în apă sărată

De citit...

Oamenii de de știință din China ne dau vești bune, anunțând că au inventat un tip de plastic ce se degradează în apă sărată. Utilizarea acestui material ar putea contribui la diminuarea tendinţei din ce în ce mai îngrijorătoare a poluării oceanelor.

Wang Gexia, inginer-şef la Institutul tehnic de fizică şi chimie din cadrul Academiei de Ştiinţe din China, a explicat că noul material compozit din poliester se poate descompune în apă sărată în cursul unei perioade ce variază între câteva zile şi câteva sute de zile, lăsând în urmă mici molecule care nu provoacă poluare. ”Multă vreme oamenii s-au concentrat pe ‘poluarea albă’ a pământului. Poluarea cu plastic din mări a atras atenţia abia în ultimii ani, odată cu înmulţirea rapoartelor privind animalele marine care mor din această cauză”, a declarat Wang.

Cercetătorii au combinat procesele de hidroliză non-enzimatică, dizolvarea în apă şi biodegradarea pentru conceperea şi inventarea noului material.

Studiul se numără printre cele treizeci de proiecte desemnate câştigătoare în cadrul unei competiţii de tehnologii viitoare inovatoare desfăşurată în Shenzhen.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img