25 septembrie 2022
18.8 C
București

A fost emis un nou Cod galben de ninsori şi viscol

De citit...

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol la munte, valabilă vineri în 16 judeţe.

Judeţele care vor intra sub Cod galben sunt: Alba, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Sălaj, Arad, Cluj, Maramureş, Suceava, Bacău, Covasna, Mureş, Timiş, Bihor, Hunedoara, Neamţ şi Vrancea.

Astfel, în intervalul 12 martie, ora 2.00 – 12 martie, ora 18.00, în Maramureş, precum şi în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali va ninge în general moderat cantitativ şi local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1.500 metri vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80 – 90 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată.

Pe de altă parte, meteorologii au emis şi o informare de precipitaţii mixte şi polei, valabilă de joi noaptea, de la ora 23.00, până vineri seara, la ora 18.00.

Vremea continuă să fie exprem de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) şi pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie) vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, mai ales lapoviţă şi ninsoare la munte şi predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.

Foto: Arhiva Ordinea Zilei/ ANM
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img