20 august 2022
27.7 C
București

2.673 lei pe MWh. Prețul energiei pe bursă atinge un nivel record

De citit...

Prețul enregiei electrice,cu livrare marţi, atinge un nivel record pe bursa românească de specialitate OPCOM, înregistrând o medie de 2.673 lei pe MWh.

Datele analizate de AGERPRES arată că prețul depăşeşte 3.000 de lei în şase intervale orare, cel mai mare nivel, de 3.286 lei, fiind pentru energia cu livrare între orele 19:00 şi 20:00.

Situaţia este similară pe pieţele europene cu preţul principalelor mărfuri.

Bloomberg anunță că și prețul gazelor naturale a atins luni dimineaţa un nou maxim istoric pe piaţa europeană, după ce SUA au anunţat că ar putea impune restricţii pentru importurile de petrol rusesc, o deciziei care ar crea noi îngrijorări pe pieţele de materii prime.

Preţul barilului de ţiţei Brent din Marea Nordului a urcat duminică seara până la 140 de dolari, în apropiere de maximumul istoric de 147,50 dolari atins în luna iulie 2008. Luni, cotaţia Brent era de 139 de dolari.

De asemenea, cotaţia metalelor a continuat să crească luni, aluminiul depăşind pentru prima dată pragul de 4.000 de dolari pe tonă iar cuprul a atins un nou maxim istoric, în timp ce bursele europene au înregistrat noi scăderi semnificative, în contextul repercusiunilor economice ale invaziei Ucraina.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img