• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume ajunge și la Chișinău


Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume ajunge și la Chișinău
Ambasada Italiei la Chișinău organizează în perioada 20-26 noiembrie a doua ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume.

În această perioadă, restaurantele italiene din Chișinău vor oferi meniuri speciale cu scopul de a valoriza arta culinară italiană și conceptul dietei mediteraneene – regim alimentar specific Italiei care se plasează printre țările cele mai longevive și cu cea mai înaltă speranță de viață din lume, transmite IPN.

O atenție specială va fi acordată și pizzei, pentru a promova candidatura „Artei tradiționale ai pizzarilor napoletani” pe Lista Patrimoniului nematerial al Umanității al UNESCO.

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la 11.00 până la 18.00, Săptămâna Bucătăriei Italiene va fi celebrată și la un Mall din Chișinău, printr-o expoziție a produselor italiene, un show cooking al bucătarului-șef italian Fabio Bianconi, prezentarea vinurilor tipice italiene, organizarea concursului Masterchef cu participarea celebrităților din Moldova, concursuri pentru public, dansuri și muzică, inclusiv, un mic concert al interpretului italian Francesco Baccini.

Surpriza evenimentului îl reprezintă show-ul cunoscutului chef Fabio Bianconi

În ultima zi, celebrarea Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume va reprezenta o ocazie pentru a aminti de Ziua eliminării violenței împotriva femeilor. Astfel, pe 26 noiembrie, în colaborare cu UN Women, la Centrul Social Multifuncțional „Helmut Wolf” din satul Ciuciuleni, va fi organizat evenimentul „Rețete contra Violenței”, cu un master class al bucătarului șef Bianconi.

În același context va avea loc o degustare de bucate și vinuri italiene, combinată cu muzica interpretului Francesco Baccini alături de o prezentare a artistului italian, împreună cu regizorul Luca Guardabascio, a unui video dedicat subiectului violenței domestice.

Foto-Pixabay.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri