• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Igor Dodon îl invită pe Klaus Iohannis în vizită în Republica Moldova


Igor Dodon îl invită pe Klaus Iohannis în vizită în Republica Moldova
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit luni cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, prin intermediul căruia a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care îl invită să efectueze o vizită în Republica Moldova.

"Prin această scrisoare, i-am transmis domnului președinte Iohannis invitația de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

"L-am asigurat pe domnul ambasador de faptul că relațiile moldo-române sunt și vor rămâne fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale pe care le-am avut mereu. Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni", a mai scris Igor Dodon.

El și-a exprimat de asemenea "convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții", scrie AGERPRES. "Mizez pe faptul că președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui", a încheiat președintele Republicii Moldova.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri