• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Dorin Chirtoacă a fost eliberat sub control judiciar


Dorin Chirtoacă a fost eliberat sub control judiciar
Radio Chișinău anunță că primarul suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat vineri din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar.

Decizia aprobată de Judecătoria Chișinău a intrat în vigoare vineri, la ora 13:00 și se aplică pentru un termen de 30 de zile. El nu are dreptul să părăsească localitatea și trebuie să anunțe despre orice schimbare de domiciliu. Nu are voie să meargă la locul de muncă sau în locurile unde se afla persoanele vizate în dosar. La fel, trebuie să se prezinte la instanță ori de câte ori este citat. Dorin Chirtoacă a declarat presei că decizia este una tardivă și formală, luată înainte de referendumul privind demiterea sa, din 19 noiembrie.

"Ceva nu este în regulă; este o decizie tardivă și de ochii lumii. În mod normal ar trebui să aibă loc eliberarea și încetarea dosarului penal. Probabil vor începe acum presiuni cu demisia, va începe un tămbălău și mai mare cum că m-aș fi vândut lui (Vlad) Plahotniuc", a spus el, referindu-se la controversatul lider al Partidului Democrat, aflat la guvernare, scrie AGERPRES.

Dorin Chirtoacă a mai spus că se așteaptă la creșterea presiunilor la adresa sa și insinuărilor. Primarul suspendat al Chișinăului a declarat că va contesta la Curtea de Apel această decizie a instanței de judecată și va cere încetarea procesului penal.

Procurorul Victoria Furtună a declarat că va studia decizia Judecătoriei Chișinău după care va decide dacă o va ataca în instanța superioară.

Dorin Chirtoacă și avocații săi au solicitat de mai multe ori în instanță recuzarea judecătorilor de caz, cererile însă au fost de fiecare dată refuzate.

Primarul suspendat al Chișinăului este cercetat în dosarul parcărilor cu plată, în care este acuzat de trafic de influență și corupere pasivă. El s-a aflat în arest la domiciliu timp de cinci luni.

Foto:Dorin Chirtoacă Facebook


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri