• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Chișinău:Indemnizația unică acordată tinerilor specialiști din medicină va fi achitată în trei rate


Chișinău:Indemnizația unică acordată tinerilor specialiști din medicină va fi achitată în trei rate
Indemnizația unică acordată tinerilor specialiști cu studii medicale și farmaceutice din Republica Moldova care activează, conform repartizării Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în mediul rural,va fi achitată în trei rate.

În acest sens, Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat la 25 octombrie a.c. modificarea mecanismului de acordare a indemnizației unice, care anterior stabilea achitarea indemnizației în patru rate.

Astfel, indemnizația unică în mărime de 45.000 mdl pentru medici și farmaciști și respective 36.000 mdl pentru personalul medical și farmaceutic mediu, se va achita în trei rate egale, a câte 15.000 mdl și, respectiv, a câte 12.000 mdl, după prima lună de activitate și la finele fiecărui an de activitate.

De asemenea, în scopul stimulării tinerilor specialiști, angajați deja în câmpul muncii în mediul rural și excluderii discriminării, indemnizația acestora va fi recalculată.

Conform documentului mai sus menționat, din calculul celor trei ani se vor exclude perioadele de suspendare a contractului individual de muncă, precum și perioadele de aflare în concediul pentru îngrijirea copilului până la vârsta de patru ani. Menționăm că în anul 2017, în mediul rural au fost repartizați aproximativ 190 de tineri specialiști, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Foto:Pixabay.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri