• EUR 4.6573 RON
  • USD 3.8067 RON
  • POUND 5.2524 RON
Bucuresti
o
 

Banca Transilvania a primit permisiunea de a achiziționa acțiunile Victoriabank


Banca Transilvania a primit permisiunea de a achiziționa acțiunile Victoriabank
Banca Națională a Moldovei (BNM) și-a dat acceptul pentru realizarea tranzacției prin care Banca Transilvania va prelua o parte din acțiunile Victoriabank.

În baza permisiunii respective, Banca Transilvania, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, precum și VB Investment Holding B.V. (se află sub controlul BERD), care dețin o permisiune similară obținută anterior, vor putea achiziționa întregul pachet de acțiuni emis de BC „Victoriabank” SA (100%)”,menționează reprezentanții BNM, citați de IPN.

Potrivit BNM, în ceea ce privește ofertele de vânzare a acțiunilor, acestea urmează a fi expuse la vânzare la decizia deținătorilor acestora, în condițiile stabilite de regulile pieței reglementate.

Amintim că, la începutul lunii, Banca Transilvania, a doua instituție de credit după active de pe piața românească, împreună cu acționarul său, BERD, a anunțat că vrea să achiziționeze un pachet inițial de peste 39% din Victoriabank, a treia bancă în topul băncilor din Republica Moldova.

Foto-Banca Națională a Moldovei Facebook


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri