• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Banca Mondială contribuie la reformarea Justiției în Republica Moldova


Banca Mondială contribuie la reformarea Justiției în Republica Moldova
Două proiecte din sectorul justiției, care au ca scop îmbunătățirea mediului de afaceri, urmează a fi implementate cu suportul tehnic al Băncii Mondiale.

Subiectul a fost discutat vineri de către ministrul justiției de la Chișinău, Vladimir Cebotari, cu reprezentanții Băncii Mondiale în Moldova, transmite IPN.

Ministerul Justiției precizează că proiectele se vor axa pe dezvoltarea medierii extrajudiciare și facilitarea accesului la justiție, în special pentru victimele violenței domestice și a segmentelor marginalizate ale societății. Ministrul justiției din R. Moldova a informat despre intenția de a include un capitol separat pentru ajustarea legislației referitor la contracte, drepturi de autor și insolvabilitate, ceea ce ar contribui la îmbunătățirea semnificativă a activităților economice.

Anna Akhalkatsi, manager de țară, reprezentant al Băncii Mondiale, a menționat că, pentru îmbunătățirea condițiilor de activitate a antreprenorilor, sunt necesare ajustări și în administrarea publică, precizând că instituția pe care o reprezintă va sprijini Moldova inclusiv în procesul de reorganizare a instanțelor de judecată.

Foto:Vladimir Cebotari Facebook


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri