• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Acord de protecţie socială a cetăţenilor Republicii Moldova care lucrează în Israel


Acord de protecţie socială a cetăţenilor Republicii Moldova care lucrează în Israel
În perioada 8-10 noiembrie, premierul moldovean Pavel Filip întreprinde o vizită în Israel. Scopul vizitei îl reprezintă importanța semnării unui acord de protecţie socială a cetăţenilor Republicii Moldova care lucrează în statul Israel.

Majoritatea moldovenilor care lucrează în Israel se regăsesc în domeniul construcţiilor şi cel al asistenţei la domiciliu pentru persoanele de vârsta a treia iar dezvoltarea colaborării în acest sens este absolut necesară, scrie IPN.

În cadrul discuțiilor, Pavel Filip a exprimat interesul pentru promovarea dialogului politic dintre state și cooperarea în diverse domenii, menționând că un rol important în consolidarea relațiilor bilaterale îl are diaspora moldovenească din Statul Israel şi cea evreiască din Republica Moldova.

Sofa Landver, ministrul imigrației și absorției, a mulțumit autorităților Republicii Moldova pentru susținerea manifestată față de comunitatea evreiască, reiterând deschiderea țării sale de a avansa în implementarea proiectelor în beneficiul cetățenilor ambelor state.

Relaţiile moldo-israeliene au fost discutate și cu vicepreședintele Knessetului, Tali Ploskov, totodată şi copreşedinte al grupului de prietenie parlamentară moldo-israeliană.

Oficialii au reiterat deschiderea pentru impulsionarea în continuare a relațiilor de prietenie și de cooperare dintre cele două state.

Pavel Filip a vorbit despre reformele promovate de Guvern privind îmbunătățirea mediului de afaceri și atragerea investițiilor străine în economia națională. „Anual, pe 27 ianuarie, țara noastră marchează Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului și în curând la Chișinău va fi deschis un muzeu al istoriei evreilor”, a menţionat în același context Pavel Filip.

Oficialii au mai făcut un schimb de opinii privind perfectarea cooperării moldo-israeliane și în domeniul sănătăţii, al apărării, al afacerilor interne, precum și cel al culturii.

Foto:Pavel Filip Facebook


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri